Регіональний фонд САЛЮС- Неурядова неприбуткова організація, що здійснює діяльність, спрямовану на поліпшення здоров'я населення України.
EnglishНовиниПрограми та проектиПублікаціїПартнериКонтакти
      Головна / Новини:

Новини

18 вересня 2007

З метою відзначення Міжнародного дня боротьби зі СНІДом щорічно 1 грудня відбуваються акції, спрямовані на привернення уваги до проблеми бурхливого розповсюдження ВІЛ-інфекції в Україні, підвищення поінформованості населення про небезпеку ВІЛ та про можливості попередження інфікування.

У 1997 року Благодійний Фонд «САЛЮС» започаткував програму «МИСТЕЦТВО ПРОТИ СНІДу», в рамках якої щорічно проводяться різноманітні акції, зокрема – Мистецтво проти СНІДу (1997р.) - конкурс плакатів, радіоанонсів та емблем тематики «анти СНІД»,     «МОДА антиСНІД» (2000р.) БОДІ АРТ антиСНІД (2003р.), «Театралізована презентація авторського костюму анти-СНІД» (2005р), та ін. Впродовж останніх років співорганізаторами ацій програми «МИСТЕЦТВО ПРОТИ СНІДу» були різні організації – Програма ПРООН в Україні, Secours Catholique Caritas France , Благодійний фонд «МЕТАМОРФОЗИ», Благодійний фонд підтримки та розвитку культурно-мистецьких ініціатив «РУСТ».

Цього року для відзначення 10 річниці програми «МИСТЕЦТВО ПРОТИ СНІДу» оголошується конкурс колекцій авторського костюму тематики антиСНІД. В рамках проекту «Відкрий свої очі» передбачається створення ініціативної групи дизайнерів та організація показу мод. Після завершення презентації авторських костюмів та нагородження учасників проводитиметься виставка-продаж символіки «антиСНІД». Зібрані кошти будуть передані у Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом на потреби 160 дітей, народжених від ВІЛ інфікованих матерів.

Основна мета проекту «Відкрий свої очі» це – інформування про проблему та підняття рівня обізнаності громадськості з питань ВІЛ-СНІДу через призму мистецтва.

Відкрий свої очі, поглянь навколо і зумій побачити проблему, яку несе у собі ВІЛ інфекція. Поглянь навколо і задумайся як вберегти від небезпеки себе і своїх близьких та друзів.

Відкрий свої очі, поглянь навколо і подумай, чим можна допомогти тисячам ВІЛ-інфікованих, більшість серед яких – люди молодого віку, як підтримати дітей-сиріт, батьки яких померли від СНІДу.

ОРГАНІЗАТОРИ

•  Благодійний фонд підтримки та розвитку культурно-мистецьких ініціатив “ РУСТ ”

•  Львівська міська рада

ПАРТНЕРИ

•  Благодійний ф онд « САЛЮС » •  Secours Catholique Caritas France

•  Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом

Нагороди переможцям надають спонсори:

Науковий медично-діагностичний центр АСТАР

 

Вимоги до робіт, що подаватимуться до конкурсу

1. Робота повинна відповідати тематиці антиСНІД.

2. Колекція повинна складатися з 5-7 чоловічих та/ або жіночих моделей.

3. Стиль: експериментальна мода, авангард.

4. У роботах, поданих до конкурсу, бажано (але не обов'язково) вживати знак :

перехрещену червону стрічку , що є загальноприйнятим символом міжнародної кампанії проти СНІДу. Знак може бути різних розмірів, виконуватися в різних модифікаціях, але обов ' язково повинен мати червоне забарвлення (перехрещені стрічки інших кольорів символізують інші кампанії) . Вільні кінці стрічки можуть бути скерованими вниз або вбік, але не вверх.

5. Усі подані до конкурсу роботи повинні бути під писані літературною українською мовою. Написи на експонатах теж повинні виконуватися українською мовою без в живання вульгаризмів.

6. Ескізи залишаються власністю організаторів акції і можуть використовуватися фондом як ілюстрації для друкованої продукції.

Крім того на веб-сторінці програми АРТантиСНІД в інтернет-галереї “МИСТЕЦТВО ПРОТИ СНІДУ” розміщуватимуться кращі роботи конкурсу з інформацією про автора, також буде організовано дискусійний клуб для його учасників.

7. Роботи приймаються у формі:

•  ескізів на форматі А3. Прохання не вказувати імені , прізвища чи логотипу на аркуші. Кожній поданій до конкурсу роботі присвоюватиметься реєстраційний номер, під яким робота демонструватиметься членам журі. Ескіз можна вислати поштою на адресу: Львів 79000, п/а 10620 Благодійний фонд РУСТ

•  у вигляді електронного повідомлення, висланого за адресою

rust _ foundation @ yahoo . com

8. Окрім ескізів кожен учасник зобов'язаний подати на окремому аркуші :

•  заповнену та підписану анкету ( анкета учасника знаходиться на сайті www.salus.org.ua )

•  повний технічний опис моделей;

•  зразки або опис матеріалів з яких буде виготовлено модель;

•  коментар ( не більше п ' яти речень ) .

•  Роботи прийматимуться до 15 жовтня 2007 року  

РЕАЛІЗАЦІЯ:

а) Фіналісти повідомл ятимуться про результати конкурсу в кінці жовтня 200 7 року і запрошуватимуться до презентації моделей;

б ) ГАЛА-ПОКАЗ та нагородження переможців відбудеться 27 листопада 200 7 року у Львівському Будинку Вчених. Детальніша інформація про час показу надаватиметься фіналіста додатково.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ :

•  повністю висвітлена ідея

•  нові дизайнерські знахідки

•  відповідність моделі до ескізу

•  якість виконання

НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

I премія – 2000 грн

II премія та III премія – цінні призи та подарунки

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

Організатори не несуть відповідальності за моделі під час перевезення, репетицій та показу .

Контактна інформація

Арт-менеджер Оксана Миськович

тел.: 8 (067) 28 48 068

rust_foundation@yahoo.com

Анкету учасника можна знайти тут

"Поговоримо відверто"

14 червня 2007

Вельмишановні пані та панове, 1 червня 2007 р. розпочалася діяльність в рамках проекту «Поговоримо відверто» - програма впровадження інтерактивного навчання з проблем подолання насильства в середовищі учнівської молоді Львівської області». Програма реалізується благодійним фондом САЛЮС в межах проекту «Розвиток громадянського суспільства в Україні», який здійснюється Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Творчим центром «Каунтерпарт» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії. Проект передбачає проведення 30 тренінгів для молоді та 6 тренінгів для педагогічних працівників, видання та розповсюдження серед учасників інформаційно - методичних матеріалів. Запрошуємо установи Львівщини, що працюють з молоддю, подавати заявки на проведення тренінгів за тел. (032) 240 33 62. або електронною поштою salus@mail.lviv.ua

Тренінги проводяться досвідченими тренерами, тривалість одного тренінгу 2-3 год.

Форму заявки можна знайти тут.
Контактна особа Олена Ковальчук.

РОБОЧИЙ СЕМІНАР ДЛЯ АУТРІЧ-ПРАЦІВНИКІВ.
28 квітня 2007 року.

28 квітня у Львові у приміщенні БФ САЛЮС відбувся робочий  семінар для аутріч працівників, який проводила співробітниця Міжнародного Альянсу з проблем ВІЛ/СНІД  Марина Брага.

КРУГЛИЙ СТІЛ «СУЧАСНИЙ СТАН ТА АКТУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ У СФЕРІ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ГЕНДЕРНОГО НАСИЛЬСТВА».
27 квітня 2007 року.

27.04.2007р.   відбувся круглий стіл на тему : «Сучасний стан та актуальні завдання у сфері попередження ґендерного насильства» для громадських організацій , які працюють у сфері захисту прав людини, ґендерної проблематики та інших дотичних питань та представників органів виконавчої влади, відповідальних за реалізацію Закону України « Про попередження насильства в сім’ї». Круглий стіл проходив за участю Народного депутата України, координатора парламентського виміру в Україні  пан-Європейської компанії О.Ф. Бондаренко,  консультантів Програми сприяння Парламенту України, працівників Апарату Верховної Ради України Президент фонду О.Служинська взяла участь у роботі круглого столу.

СЕМІНАР "ДОСТУП ГРОМАДСЬКОСТІ ДО ЗАКОНОТВОРЧОГО ПРОЦЕСУ".
26 квітня 2007 року.

26.04.2007р.   у Львові  відбувся семінар  «Доступ громадськості до законотворчого процесу» для громадських організацій області, депутатів, навчальних закладів за участю консультантів Програми сприяння Парламенту України разом з працівниками Апарату Верховної Ради України. Метою семінару є ознайомлення присутніх з організаційно-правовими аспектами законодавчого процесу та можливостями участі громадськості в цих процесах. Олена Ковальчук репрезентувала фонд САЛЮС на семінарі.

СЕМІНАР «МЕНЕДЖМЕНТ НБО І ВОЛОНТЕРСЬКИЙ РУХ: ІТАЛІЙСЬКИЙ ДОСВІД».
16 – 20 квітня 2007 року.

В м. Одеса відбувся семінар присвячений питанням організації менеджменту в НБО; організація діяльності асоціації, які надають волонтерські послуги; профілактика в школі і за її межами; комунікативні моделі в профілактиці ВІЛ-інфекції. На семінарі італійські колеги ділилися своїм досвідом роботи з даних питань.

Семінар було організовано ООБФ «За майбутнє без СНІДу» і БФ «ОАЗИС» (Україна) спільно з ANLAIDS та NPSI (Італія). У роботі семінару взяла участь Наталя Сарафин працівник фонду.

ТРЕНІНГ „ФІНАНСОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ НЕПРИБУТКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ''.
12-13 квітня 2007 р., м.Київ

12-13 квітня 2007 р. відбувся тренінг „Фінансовий менеджмент неприбуткових організацій”,  організований Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та  ОБСЄ в Україні. Співробітниця благодійного фонду САЛЮС Ольга Овсянецька
взяла участи у тренінгу.

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОЕКТІВ ДРУГОЇ ХВИЛІ.
28 – 30 березня 2007, Київ

28-30 березня 2007 року у м. Києві відбулася робоча зустріч керівників проектів Другої Хвилі. Зустріч була організована міжнародним Альянсом з ВІЛ\СНІД в Україні. На неї було запрошено 20 осіб – представників НУО з різних міст України. Благодійний фонд САЛЮС репрезентувала психолог – Галина Карпук.

МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ПИТАНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ.
27 лютого, Київ

27 лютого у Києві відбулася конференція з питань протидії торгівлі людьми, організована Британською Радою в Україні. Олена Ковальчук представляла Благодійний фонд САЛЮС на цій зустрічі.

 

ПРОФІЛАКТИКА ВІЛ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ.
27 лютого, Львів

27 лютого у приміщенні Обасного об’єднання профспілок Львівщини відбулася зустріч профспілкових лідерів Львівщини з президентом благодійного фонду САЛЮС Олександрою Служинською та лікарем-інфекціоністом  Львівського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом  Уляною Яринич. На зустрічі обговорювалася проблема попередженні ВІЛ на робочому місці.

СЕМІНАР «МОБІЛІЗАЦІЯ ТА РОЗВИТОК ПОТЕНЦІАЛУ СПІЛЬНОТ: РОЗРОБКА МЕТОДОЛОГІЇ КРИТЕРІЇВ ОЦІНКИ»
21 – 22 лютого 2007 року.

В м. Києві відбувся семінар присвячений мобілізації та розвитку спільнот, людей, найбільш уразливих до ВІЛ та людей, які живуть з ВІЛ. Семінар  організовано Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні в рамках проекту САНРАЙЗ.
Метою семінару було: узагальнити моделі та погляди на мобілізацію та розвиток потенціалу спільнот; аналіз досвіду мобілізації різних спільнот, уразливих до ВІЛ. В роботі семінару взяла участь соціальний працівник Фонду Ірина Кравців.

ІНСТИТУЦІЙНА ПІДТРИМКА ДІЯЛЬНОСТІ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВІЛ.
14-16 лютого, Амстердам

14-16 лютого у Амстердамі відбулася зустріч представників неурядових організацій з 7 країн, організована UNFPA - Фондом народонаселення Об’єднаних Націй та  Міжнародним фондом ТАМПЕП. Благодійний фонд САЛЮС та Всеукраїнська мережа зменшення шкоди репрезентували Україну на цій зустрічі.

ТРЕНІНГ; ДO- ТА ПІСЛЯ- ТЕСТОВЕ КОНСУЛЬТУВАННЯ
5 – 8 лютого 2007 року

В м. Кам"янець-Подільський відбувся тренінг присвячений питанню до та післятестового консультування на ВІЛ-інфекцію.
В роботі тренінгу взяли участь співробітники фонду САЛЮС Ірина Кравців Марта Васильєв.

На тренінгу були розглянуті питання консультування з проблеми ВІЛ/СНІДу: принципи дотестового консультування (ДКТ).

КРУГЛИЙ СТІЛ «ПОГОВОРИМО ВІДВЕРТО»
26 січня 2007 року

26 січня 2007 у Львові в приміщенні Кризового центру Благодійного фонду САЛЮС відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню результатів програми впровадження інтерактивного навчання з проблем подолання насильства в середовищі учнівської молоді «Поговоримо відверто». Програма виконувався благодійним фондом САЛЮС у партнерстві з  Управлінням освіти м. Львова та Інформаційно-методичним центром освіти в рамках проекту, підтриманого Канадським фондом підтримки місцевих ініціатив, Канадською агенцією з міжнародного розвитку  Посольства Канади в Україні. У роботі круглого столу брали участь  представники НУО, соціальних служб міста, працівники освітяни, медичні працівники, державні службовці.

 

«Захисти любов!» – конкурс проектів біл-бордів, сіті-лайтів, плакатів та принтів для одягу на тему антиСНІД.
29 листопада

29 листопада 2006 року о 14 год. у приміщенні  Музею ідей (вул. Валова 18) відбулася прес-конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.
Одночасно відбулася виставка проектів біл-бордів, сіті-лайтів, плакатів та принтів для одягу тематики антиСНІД.

«Захисти любов!» – конкурс проектів біг-бордів, сіті-лайтів, плакатів та принтів для одягу на тему антиСНІД.
29 листопада
29 листопада 2006 року о 14 год. у приміщенні  Музею ідей (вул. Валова 18) відбудеться прес-конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Одночасно відбудеться відкриття виставки проектів біл-бордів, сіті-лайтів, плакатів та принтів для одягу тематики антиСНІД.

Організатори -  Благодійний фонд САЛЮС, Львівський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом.

Виставка реалізується за підтримки проекту ПРООН «Врядування з проблем СНІДу».

Виставка «Захисти любов» проводиться в рамках авторської програми благодійного фонду САЛЮС «Мистецтво проти СНІДу», започаткованої у 1997 році. Метою програми є залучення творчих ініціативних та небайдужих людей до створення мистецьких робіт, спрямованих на попередження ВІЛ-інфекції та популяризації здорового та безпечного способу життя.

На конкурс подано 164 роботи з 8 міст України. До перегляду відібрано  52 твори. Переможці  у кожній з номінацій будуть оголошені та отримуватимуть нагороди під час відкриття виставки.

В основу конкурсу покладено принципи толерантного ставлення до  людей, у яких виявлено  ВІЛ  та засади  відповідального ставлення до свого здоров’я та життя.

Епідемія ВІЛ інфекції в Україні продовжує зростати темпами, які викликають тривогу. Згідно з розрахунковими даними поширеність ВІЛ серед дорослого населення досягла 1,4%.  Станом на  1 січня 2006 року, в Україні офіційно зареєстровано 88 439 ВІЛ-інфікованих осіб, серед них більше 10 тисяч  - діти

Список виступаючих:
1.Олександра Служинська, президент благодійного фонду САЛЮС
2.Оксана Скиталінська, менеджер з комунікацій Проекту ПРООН "Врядування в
питаннях ВІЛ/СНІДу"
3.Мар’яна Служинська, головний лікар Львівського обласного центру профілактики та бортьби зі СНІДом
4.Оксана Миськович, арт-менеджер проекту «Захисти любов!»

РОЗВЯЗУВАННЯ ПРОБЛЕМ З МЕТОЮ ПОЛІПШЕННЯ ЗДОРОВ'Я.
17-18 листопада
Семінар «Розв’язування проблем з метою поліпшення здоров’я» відбувся у Львові 17-18 листопада. На ньому були присутні 52 учасники, що представляли 8 областей України.

СТВОРЕННЯ МЕРЕЖІ ОРГАНІЗАЦІЙ, ЩО НАДАЮТЬ ДОПОМОГУ ЖІНКАМ У КРИЗОВИХ СИТУАЦІЯХ.
4 листопада
В рамках проекту «Попередження СНІДу та підтримка уразливих груп у львівській області», що підтримується Секюр Католік Карітас Франс, відбулася зустріч представників урядових та неурядових організацій. Близько 45 учасників зустрічі обговорювали можливості поліпшення надання мультидисциплінарної допомоги жінкам – жертвам насильства, жертвам торгівлі людьми, жертвам сексуальної експлуатації та ВІЛ-інфікованим жінкам.

ВИСТАВКА-ІНСТАЛЯЦІЯ «ДВЕРІ..?».
29 травня-5 червня
Виставка – інсталяція ДВЕРІ відбулася у Львові, у приміщенні Музею ідей, вул. Валова 18а. Подія організована в рамках спільного проекту ПРООН Україна та Білоруської неурядової організації Об’єднання «Позитивний рух». Партнерами проведення виставки у Львові були Благодійний фонд САЛЮС та Благодійний фонд підтримки та розвитку мистецько-культурних ініціатив РУСТ.


Фото - виставка демонструвала  моменти та події з життя ВІЛ-позитивної дівчини, котра навчилася зуміла адаптуватися до ВІЛ-позитивного статусу, навчилася по-новому жити та перемагати.


Фото - виставку відвідало понад 5 тисяч львів’ян.

ОСВІТА З МЕТОЮ ПОЛІПШЕННЯ ЗДОРОВЯ.
27-28 квітня
Благодійний фонд Салюс розпочав нову інноваційну програму з проведення семінарів «Освіта з метою поліпшення здоров‘я». Учасниками семінару «Освіта з метою поліпшення здоров‘я» було 27 вчителів та психологів, 4 співробітники методичного центру освіти, 2 представники НУО, які працюють з дітьми та підлітками, 2 лікаря.
Начальник відділу освіти п.Лазурко зробив урочисте відкриття семінару і виступив з промовою. З того часу, як новий предмет «Основи здоров‘я» був включений в навчальну програму шкіл в Україні, з‘явилась проблема нестачі наглядних матеріалів з цього предмету. Це і стало основною причиною, яка служила започаткуванню першої системи семінарів «Освіта з метою поліпшення здоров‘я» у Фундації Здоров‘я Дрейфуса.
Завдяки цьому семінару, учасники отримали завдання розвивати добрі інтерактивні шляхи подачі знань. Вони мають на меті заповнити прогалину між потребами програми та відсутністю матеріалів для роботи. Під час семінару були обговорені такі проблеми:

  • Здоров‘я та життя
  • Проблеми ВІЛ/СНІДу
  • Фізичне здоров‘я
  • Психологічне та духовне здоров‘я
  • Соціальні аспекти здоров‘я

Освіта з метою поліпшення здоров‘я є першим та єдиним семінаром в системі Фундації Здоров‘я Дрейфуса. Благодійний фонд Салюс, який є партнером Фундації Здоров‘я Дрейфуса в продовж 6 років, має дві підстави для роботи з вчителями: перша – це брак наглядних матеріалів для нового предмету; друга – це успішна співпраця з Львівським районним та львівським обласним відділом освіти, це співпраця, яка триває в продовж чотирьох років в рамках проектів підтриманих Фондом Елтона Джона Анти СНІД, ПАУСІ та окремі програми підтримані Європейською комісією.

Церемонія вручення нагород за заслуги у протидії торгівлі людьми в Україні.
11 вересня
7 вересня у Києві в приміщенні національного драматичного театру ім. Івана Франка в рамках програми "протидія торгівлі людьми" за фінансування USAID/Україна відбулася церемонія вручення нагород за заслуги у протидії торгівлі людьми в Україні. Від БФ САЛЮС на церемонії були присутні Олена Ковальчук та Наталка Ковальчук.

Конкурс заявок на участь у мистецькому конкурсі "Захисти любов".
11 вересня
В рамках відзначення Міжнародного дня боротьби зі СНІДом відбудеться мистецький конкурс - акція "Захисти любов". Конкурс організовується Програмою Розвитку ООН в Україні (Проект "Врядування з питань ВІЛ/СНІДу") та благодійним фондом САЛЮС. Інформація для учасників

Конкурс заявок на участь у семінарі "Розв'язування проблем з метою поліпшення здоров'я" у м.Львів.
11 вересня
Dreyfus Health Foundation та Благодійний фонд САЛЮС оголошують новий конкурс заявок на участь у семінарі "Розв'язування проблем з метою поліпшення здоров'я". Програма реалізується у 32 країнах світу понад 12 років, в Україні - з 2000 року. За час існування програми в Україні впроваджено 619 проектів, спрямованих на поліпшення здоров'я.
До участі запрошуються представниики державних та неурядових організацій Волині, зареєстрованих згідно з чинним законодавством, що займаються проблемами здоров'я та екології.
Протягом двох днів роботи семінару кожен з учасників повинен написати короткий проект, спрямований на вирішення медичних, гігієнічних, просвітницьких чи екологічних проблем. Проекти відбиратимуться та рекомендуватимуться до фінансування на конкурсній основі. Перевага надаватиметься оригінальним та реальним до втілення проектам.
Семінар відбудеться у м. Львові 17-18 листопада 2006 р. Інформація про час та місце проведення семінару надсилатиметься додатково. Організатори семінару зобов'язуються забезпечити учасників обідами та кава-брейками.
З повагою,
Олександра Служинська, Олена Ковальчук, члени оргкомітету

Тут ви можете завантажити заявку на участь в конкурсі

Зустріч з розробки стратегій інформаційно-просвітницької роботи з населенням
7 липня
В м.Києві відбулася зустріч з розробки стратегій інформаційно-просвітницької роботи з населенням, в рамках проекту "Разом до здоров"я" - проект покращення планування сім"ї та репродуктивного здоров"я в Україні. Олена Ковальчук представляла Благодійний фонд Салюс під час зустрічі.

Фотовиставка-інсталяція "Двері?!..".
23 травня
З 29 травня до 5 червня 2006 року в Музеї Ідей (вул. Валова, 18а) у місті Львові в рамках спільного проекту Представництва ООН у Республіці Білорусь та Україні, білоруського громадського об'єднання "Позитивний рух", за фінансової підтримки UNAIDS та за сприяння Благодійного фонду САЛЮС та Благодійного фонду РУСТ відбудеться фотовиставка-інсталяція "Двері?!..".
29 травня о 17.00 в приміщенні Музею Ідей (м.Львів, вул. Валова, 18a) відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю фотовиставки.
Прес реліз проведення виставки тут

Мистецька акція "Популяризація Стріт Арту в Україні"
23 травня
20 травня 2006 року у Львові по вулиці Рахівській (мікро район Сихів), відбулася Мистецька акція "Популяризація Стріт Арту в Україні" за фінансової підтримки Європейського Культурного Фонду та сприяння Благодійного фонду САЛЮС і молодіжної організації з Берліну (Німеччина) Артітюд.Е.в. В акції взяло участь близько 70 учасників з таких міст як Берлін, Львів, Краків, Москва, Одеса, Київ, Тернопіль, Рівне, Луцьк, Севастополь, Донецьк. Прес реліз англійською мовою можна прочитати тут. Також плакат акції. Фотографії акції

Семінар "Освіта з метою поліпшення здоров"я"
27-28 квітня
Благодійний фонд Салюс розпочав нову інноваційну програму з проведення семінарів "Освіта з метою поліпшення здоров'я". Учасниками семінару "Освіта з метою поліпшення здоров'я" було 27 вчителів та психологів, 4 співробітники методичного центру освіти, 2 представники НУО, які працюють з дітьми та підлітками, 2 лікаря.
Начальник відділу освіти п.Лазурко зробив урочисте відкриття семінару і виступив з промовою. З того часу, як новий предмет "Основи здоров'я" був включений в навчальну програму шкіл в Україні, з'явилась проблема нестачі наглядних матеріалів з цього предмету. Це і стало основною причиною, яка служила започаткуванню першої системи семінарів "Освіта з метою поліпшення здоров'я" у Фундації Здоров'я Дрейфуса. Завдяки цьому семінару, учасники отримали завдання розвивати добрі інтерактивні шляхи подачі знань. Вони мають на меті заповнити прогалину між потребами програми та відсутністю матеріалів для роботи. Під час семінару були обговорені такі проблеми:

  • Здоров'я та життя
  • Проблеми ВІЛ/СНІДу
  • Фізичне здоров'я
  • Психологічне та духовне здоров'я
  • Соціальні аспекти здоров'я

  • Освіта з метою поліпшення здоров'я є першим та єдиним семінаром в системі Фундації Здоров'я Дрейфуса. Благодійний фонд Салюс, який є партнером Фундації Здоров'я Дрейфуса в продовж 6 років, має дві підстави для роботи з вчителями: перша - це брак наглядних матеріалів для нового предмету; друга - це успішна співпраця з Львівським районним та львівським обласним відділом освіти, це співпраця, яка триває в продовж чотирьох років в рамках проектів підтриманих Фондом Елтона Джона Анти СНІД, ПАУСІ та окремі програми підтримані Європейською комісією.

    Міжнародна Конференція "Двадцять років Чорнобильської катастрофи. Погляд у майбутнє" та Гуманітарний форум "Відродження, оновлення і розвиток людини"
    24-25 квітня
    Олександра Служинська була запрошена взяти участь в Конференції "Двадцять років Чорнобильської катастрофи. Погляд у майбутнє" та Гуманітарному форумі" Відродження, оновлення і розвиток людини", який відбувся в м.Київ. Дані заходи були присвячені 20-й річниці Чорнобильської трагедії.
    Подія була організована Міжнародним Благодійним фондом Україна - 3000 і Фондом допомоги та розвитку дітям Чорнобиля

    Мистецькі перформанси під назвою "Здоров"я та Гармонія"
    6-8 квітня
    На ХІІ міжнародній виставці ярмарку "Галмед" фонд Салюс розпочав новий тип мистецьких перформансів під назвою "Здоров"я та Гармонія". Це життєстверджуючі твори, що наповнюють радістю та енергією, твори веселі та оптимістичні. Це твори відомих львівських художників Лесі Квик та Олеся Дзиндри. 7 квітня відбулася вистава дитячого театру "Вітамін" - "Здоров"я понад усе". Вистава пропагує здоровий спосіб життя та засуджує шкідливі звички та неоправданий ризик для здоров"я.

    Реалізація проекту "Створення молодіжного освітянського центру у селищі Волосянка".
    16 березня
    В приміщенні Посольства Японії в Україні було підписано угоду між Посольством Японії та благодійним фондом САЛЮС щодо спільних дій в реалізації проекту "Створення молодіжного освітянського центру у селищі Волосянка". Проект передбачає відновлення будинку у селищі Волосянка Сколівського району Львівської області з метою створення у ньому молодіжного освітянського центру. Ідея створення подібного центру виникла в результаті попередньої діяльності благодійного фонду САЛЮС, спрямованої на підвищення поінформованості молоді з проблем здорового способу життя, попередження шкідливих звичок та узалежнень, профілактики ВІЛ та ІПСШ, охорони та дбайливого ставлення до довкілля.

    Регіональна Конференція "Західноукраїнська інформаційна мережа протидії торгівлі людьми:перші кроки та перспективи"
    21 лютого

    Відбулася регіональна конференція "Західноукраїнська інформаційна мережа протидії торгівлі людьми:перші кроки та перспективи", яку організували Західноукраїнський центр "Жіночі перспективи", Міжнародна організація з міграції. Місія в Україні, Агенство з міжнародного розвитку США. Олександра Служинська виступила з доповіддю на тему "Медико-діагностичні послуги, що надаються жінкам, потерпілим від торгівлі людьми".

    Конференція "Соціальні програми запобігання торгівлею людьми та реінтеграція потерпілих осіб"
    14-15 лютого

    В м.Київ відбулася всеукраїнська конференція на тему "Соціальні програми запобігання торгівлею людьми та реінтеграція потерпілих осіб". Олександра Служинська зробила доповідь на тему "Надання медично-діагностичної допомоги жінкам, що потерпіли від торгівлі людьми: діяльність БФ Салюс в рамках проекту , що реалізується у співпраці з Карітас Україна, та французькими організаціями ALC і Secours Catholique.

    Тренінг "Профілактика ВІЛ/СНІД на робочих місцях"
    13-14 лютого

    В м.Київ відбувся тренінг "Профілактика ВІЛ/СНІД на робочих місцях" в рамках проекту СМАРТ і "Адвокація і мережева робота на рівні товариств з метою розширення профілактики ВІЛ в епоху розширеного доступу до лікування". В роботі тренінгу взяла участь Наталя Ковальчук, волонтер БФ Салюс.

    Круглий стіл "Розвиток мережі косультативних центрів соціальної допомоги"
    8 лютого

    У приміщенні Інформаційно-методичного центру освіти м.Львова відбувся круглий стіл "Розвиток мережі косультативних центрів соціальної допомоги". Були обговорені питання щодо протидії узалежненням, шкідливим звичкам та насильству. В роботі круглого столу взяли участь представники ІМЦО, БФ Салюс та Управління освіти Львівської міської ради.

    Круглий стіл "Поговоримо відверто"
    8 лютого

    У приміщенні Інформаційно-методичного центру освіти м. Львова, за адресою: площа Д.Галицького, 4 відбувся Круглий стіл, присвячений обговоренню результатів впровадження програми "Поговоримо відверто", що здійснювалася благодійним фондом САЛЮС у партнерстві з Управлінням освіти м. Львова та Інформаційно-методичним центром освіти в рамках проекту, підтриманого Європейською комісією. Програма реалізувалася у партнерстві з французькими неурядовими організаціями Secours Catolique i ALC, представники яких Женевєв Коля та Клер брали участь у роботі круглого столу. На зустрічі були присутні Управління освіти м.Львова, а також близько 50 учасників програми.

    Проект "Популяризація стріт арту в Україні"
    16 січня

    Розпочав роботу проект "Популяризація стріт арту в Україні" за підтримки Європейського Культурного Фонду. Тарас Саєвич призначений координатором даного проекту. Проект буде здійснюватися БФ Салюс у співпраці з німецькою НУО з Берліну Artitude e.V., президент Лютз Хенке. Метою проекту є поширення стріт арту (вуличного мистецтва), популяризація нових тенденцій у мистецтві та здорового способу життя серед молоді України.

    Конференція ВІЛ сервісних організацій
    18-21 грудня

    Відбулася VII Національна Конференція ВІЛ позитивних та ВІЛ сервісних організацій. Олександра Служинська взяла участь в засідання конференції. Всеукраїнська мережа ЛЖВ, UNAIDS, USAID, Alliance виступили організаторами конференції

    Тренінг "Коаліція ВІЛ-сервісних організацій"
    7-9 грудня

    У м. Київ Всеукраїнським Благодійним фондом "Коаліція ВІЛ-сервісних організацій", в рамках проекту Міжнародної Ради СНІД сервісних організацій (ICASO) "Адвокація та спільні заходи на рівні громад для удосконалення системи попередження ВІЛ у період розширеного лікування", було проведено тренінг "Посилення комунікативних навичок ВІЛ-сервісних НПО та громад для ефективної участі у формуванні бюджетної політики".

    Тренінг для операторів по запобіганню торгівлею людьми
    5 грудня

    Олена Ковальчук взяла участь у роботі тренінгу, який проводився в рамках проекту "Запобігання торгівлею людьми в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу" в м.Київ

    Заключна конференція по програмі побудови інституційного партнерства
    3 грудня

    Відбулася заключна конференція по програмі Побудови Інституційного Партнерства в м.Москва (Росія). Наталія Петрик, представник фонду САЛЮС прийняла активну участь в роботі конференції за підтримки TACIS.

    Акція-конкурс "ФОТОГРАФІЯ ТА ПАНТОМІМА АНТИ СНІД"
    3 грудня

    У Львові, у приміщенні Палацу культури імені Гната Хоткевича відбулася акція "Фотографія антиСНІД" та "Пантоміма антиСНІД". Окрім благодійного фонду Салюс цьогорічними організаторами акції-конкурсу були благодійний фонд "Метаморфози", благодійний фонд підтримки та розвитку культурно-мистецьких ініціатив "Руст" та Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом. Акція відбулася в рамках авторської програми БФ САЛЮС "Мистецтво проти СНІДу", яка реалізується впродовж 8 років. Щороку мистецькі конкурси оголошуються у іншому жанрі - плакати, скульптура, мода антиСНІД, бодіарт антиСНІД, однак мета програми залишається завжди однією і тією самою - візуалізувати пробему СНІДу, привернути увагу до її гостроти. Застосування мистецьких форм та засобів сприяє засвоєнню інформації через призму емоційного сприйняття, що робить програму непересічною. За час існування програми "МИСТЕЦТВО ПРОТИ СНІДу" у ній взяло участь близько 250 учасників, серед яких є і професійні митці, і студенти, і діти, що навчаються у художніх школах. Роботи переможців конкурсів використовуються фондом САЛЮС як ілюстрації для буклетів, календарів, презентацій. Доповіді та відеопрезентації програми "МИСТЕЦТВО ПРОТИ СНІДу" були представлені на міжнародних конференція з проблем СНІДу у Дюрбані, Барселоні, Амстердамі та Бангкоку. Крім того, повна інформація про програму міститься на веб сторінці благодійного фонду САЛЮС www.salus.org.ua/art-anti-aids/ У конкурсі "Фотографія анти СНІД" переможцем стала Людмила Мисько-Маляренко. Особливо були відзначені роботи київського художника Павла Клубнікіна. Щодо пантоміми, то серед 9 творчих колективів, що брали участь у конкурсі перемогу здобули київський колектив "Карасс" (керівник Дарія Третяк) та Мистецько-терапевтичний центр "Непротоптана стежина" (керівник Олександр Войтюк). Організатори акції висловлюють вдячність учасникам, які приїхали до Львова з п"яти міст України, і сподіваються на подальшу співпрацю в рамках наступних конкурсів програми "МИСТЕЦТВО ПРОТИ СНІДу".

    Акція-конкурс "ФОТОГРАФІЯ ТА ПАНТОМІМА АНТИ СНІД"
    1 грудня

    О 15.00 у приміщенні Львівського палацу мистецтв, вул. Коперніка 17, відбудеться ярмарок соціальних послуг в галузі профілактики ВІЛ/СНІДу, розповсюдження інформаційних матеріалів. З 16.00 початок Акції-конкурсу "ФОТОГРАФІЯ ТА ПАНТОМІМА АНТИ СНІД". Запрошуємо всіх бажаючих відвідати дану акцію.

    "Коаліція ВІЛ-сервісних організацій"
    22-27 листопада

    У м. Яремче зібралося понад 40 осіб, представників організацій з усієї України, членів Благодійного фонду "Коаліція ВІЛ-сервісних організацій" для здійснення стратегічного планування подальшої діяльності фонду.

    Зустріч представників НУО з метою планування спільних заходів до міжнародного Дня з профілактики та боротьби із СНІД
    24 листопада

    Відбулася зустріч НУО, щодо відзначення міжнародного Дня з профілактики та боротьби із СНІД. Зустріч організовував Благодійний фонд САЛЮС, під час якої 16 представників НУО, що працюють в сфері ВІЛ/СНІД обговорювали план заходів на 1 грудня 2005 року. Детальний план заходів можна переглянути тут

    Cемінар на тему "Жінки та ВІЛ/СНІД в країнах Східної Європи"
    10-14 листопада

    У м. Варшава (Польща) відбувся семінар на тему "Жінки та ВІЛ/СНІД в країнах Східної Європи". Семінар був організований організацією АСТРА - польська жіноча федерація планування сім'ї. Олександра Служинська представляла фонд САЛЮС під час семінару.

    Круглий стіл
    9 листопада


    Cлужба у справах неповнолітніх Львівської облдержадміністрації разом із рядом державних та громадських установ і організацій проводили круглий стіл на тему "Роль державних організацій та об'єднань громадян у реалізації положень Конвенції ООН "Про права дитини". Олена Ковальчук взяла участь у роботі круглого столу.

    Презентація медичного інформаційного консультативного центру
    3 листопада


    Відбулася презентація медичного інформаційного консультативного центру "Погляд у майбутнє". Центр був створений Управлінням охорони здоров'я Львівської міської ради та Комунальною 4-ою міською поліклінікою, як Клініка Доброзичлива до Молоді для обслуговування підлітків та молоді. Олена Ковальчук, представник благодійного фонду САЛЮС взяла участь у презентації даного центру.

    Круглий стіл для НУО
    25 жовтня


    Відбувся круглий стіл НУО, що працюють в царині протидії торгівлі людьми. Під час круглого столу відбулася презентація партнерського проекту "Всеукраїнський волонтерський центр" - "Відродження нації", Тернопіль та Західноукраїнський центр "Жіночі перспективи", Львів. Олена Ковальчук взяла участь у роботі круглого столу.

    Мистецька акція "Пантоміма та Фотографія анти СНІД"
    21 вересня

    Шановні друзі! Маємо приємність оголосити прийом робіт на мистецьку акцію "Пантоміма та Фотогорація анти СНІД. Дана акція не була проведена в 2004 році у зв"язку з політичними подіями в Україні, тому ще раз запрошуємо всіх бажаючих до участі в акції 2005 . Детальна інформація тут

    Семінар "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я"
    17 вересня

    15-17 вересня відбувся черговий семінар "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я" у Львові. 52 представники НУО, медичних та освітніх закладів взяли участь в роботі семінару.

    Церемонія вручення нагород у сфері протидії торгівлі людьми
    13 вересня

    9 вересня Олена Ковальчук взяла участь у церемонії вручення нагород у сфері протидії торгівлі людьми, яку організовувала Міжнародна Організація з Міграції. Благодійний фонд Салюс був нагороджений Подякою за співробітництво в сфері протидії торгівлі людьми в Україні.

    Follow up семінар у Львові
    12 вересня

    У Львові відбувся Follow up семінар програми "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я. На семінарі було представлено проекти, які зараз реалізовуються учасниками програми , відбулося обговорення успіхів та проблем в процесі виконання проектів. На семінарі був присутній директор Dreyfus Health Foundation - Barry Smith, який є автором програми "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я" . 25 учасників представили свої проекти.

    Регіональна зустріч координаторів програми "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я"
    5-8 вересня

    Олександра Служинська відвідала зустріч регіональних координаторів програми "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я" та святкування 5 річниці Куявсько-Поморської Ініціативи програми в м.Торунь, Польща

    Фестиваль графіті "Молодь України проти ВІЛ/СНІДу"
    1 серпня

    25-29 липня 2005 року в Міжнародному Дитячому Центрі "Артек" відбулася соціальна акція графіті фестиваль "Молодь України проти ВІЛ/СНІДу", яку організував Фонд Олени Франчук "Анти СНІД". Тарас Саєвич, представник фонду САЛЮС взяв активну участь у даному фестивалі

    Mіжнародна конференція "МАТРА В УКРАЇНІ: 10 РОКІВ СОЦІАЛЬНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ"
    1 липня

    1 липня цього року в м. Києві відбулася конференція, присвячена 10-й річниці діяльності програми МАТРА в Україні. Конференція мала на меті зібрати разом усіх партнерів програми МАТРА для обговорення досягнень та перспектив розвитку інститутів громадянського суспільства, їхньої ролі у впровадженні демократичних реформ та можливостей співробітництва у нових умовах. Тарас Саєвич, брав участь в роботі конференції,

    Тренінг "Розробка інформаційно-освітніх матеріалів в сфері ВІЛ/СНІД"
    29 червня

    В м.Одеса відбувся тренінг "Розробка інформаційно-освітніх матеріалів в сфері ВІЛ/СНІД" . Представником БФ Салюс на тренінгу була Олена Ковальчук

    Семінар
    23-25 червня

    У м. Львові, в рамках програми "Подбай про себе, дівчино", відбувся семінар:"Європейські підходи до проблем охорони здоров'я та соціального забезпечення у середовищі жінок секс бізнесу. Застосування принципів захисту прав людини при розробці та впровадженні політичних рішень". Семінар організовувався спільно з Міжнародною організацією "ТАМПЕП" (Нідерланди). В роботі семіару взяло участь 52 учасники, представники НУО з Донецька, Луцька, Севастополя, Миколаєва, Івано-Франківська, Сімферополя, Херсону, Одеси , Харкова та інших міст України

    Тренінг тренерів
    22-24 червня

    В м.Одеса відбувся "Тренінг тренерів" в рамках виконання Проекту IBPP "Партнерство в ефективній профілактиці ВІЛ і підтримці наркозалежних і ЛЖВ у в'язницях". Мета тренінгу - підготовка персоналу для проведення самостійних тренінгів. До участі у тренінгу були запрошені волонтери БФ Салюс: Королюк Леся, Богуславська Марта та Мельник Катерина

    Cемінар "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я"
    26-28 травня

    Відбувся семінар "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я", в якому взяли участь 41 учасник з м.Івано-Франківськ та області.

    Міжрегіональний семінар із співробітництва та спілкування
    28 травня

    Семінар , який проходив в м.Ялта організовувала Міжнародна організація з міграції. Під час семінару розглядалась тема "Показники та практика типу характера по тесту Майерс Брігс". Марта Васильєв взяла активну участь в даному семінарі.

    Оцінюючий семінар в м.Чернівці
    25 травня

    Відбувся оцінюючий семінар "Розв"язування проблем з метою поліпшення здоров"я"

    VII зустріч Міжнародної мережі ТАМПЕП
    24 - 27 квітня


    У м. Будапешті (Угорщина) відбулась VII зустріч представників Міжнародної мережі ТАМПЕП. В зустрічі взяло участь близько 60 неурядових організацій Східної та Західної Європи, які займаються попередженням торгівлі людьми та сприянню щодо надання медико-діагностичних послуг жінкам секс бізнесу. Україну на зустрічі представляла співробітниця БФ "САЛЮС", Галій Юлія.

    Візит делегації з Франції
    7 квітня


    З 29 березня до 1 квітня Благодійний фонд САЛЮС відвідала французька делегація в складі: п. B.Isaac-Sibille, депутата міської ради м.Ліону , п.G.Cuzin, п. E.Gounot - засновників Французько-Української асоціації, п. M. Vocanson - керівник служби планування сім"ї м.Ліон. Під час робочих зустрічей були обговорені можливості майбутньої співпраці

     

    Семінар "Організація груп самодопомоги - польський досвід
    22-23 березня


    Mарек Воллох представляв фонд САЛЮС у семінарі "Організація груп самодопомоги - польський досвід", який проходив у м.Львові. Організаторами семінару виступили Люблінський центр самодопомоги (LOS) і Товариство Лева.

    Тренінг "Розробка інформаційних повідомлень"
    17-18 березня


    17-18 березня 2005 р. в м.Києві проходив тренінг по розробці інформаційних повідомлень, який був організований UCAN. Тарас Саєвич взяв участь у тренінгу та представляв Благодійний фонд САЛЮС. В ході практичних занять тренінгу учасники мали навчитись професійно розробляти інформаційні повідомлення різного виду.

    Відбувся черговий семінар "Розв'язування проблем з метою поліпшення здоров'я", за підтримки Фундації Здоров"я Дрейфуса, США
    3-5 березня


    У м.Львові з 3 по 5 березня 2005 року проходив семінар "Розв'язування проблем з метою поліпшення здоров'я". В семінарі взяли участь 49 учасників з Львова, Тернополя, Чернівців, Луцька, Києва, Івано-Франківська.

    Зустріч Всеукраїнської Асоціації Зменшення Шкоди
    19 лютого


    Всеукраїнська Асоціація Зменшення Шкоди зібрала представників 14 НУО, що виконують проекти в Україні із зменшення шкоди серед жінок секс бізнесу. Обговорювались питання щодо виконання проекту "Право на професію", фінансованого OSI. Від БФ САЛЮС в зустрічі брала участь Олена Ковальчук.

    Зустріч представниць 24 жіночих та неурядових організацій, організована Українським Жіночим Фондом.
    18 лютого


    У м. Києві відбулася зустріч представниць 24 жіночих та неурядових організацій, організована Українським Жіночим Фондом. Теми обговорення: нова влада в Україні і жіночий рух, "Пекін+10". На зустрічі були присутні, серед інших, Лариса Подолянська (гендерний проект програми розвитку ООН), Ала Таран (Міністерство у справах сім'ї та молоді України). БФ САЛЮС на зустрічі представляла Олена Ковальчук.

    VІ Національна Конференція ВІЛ-позитивних людей та ВІЛ сервісних організацій
    14-16 лютого


    У м.Львові проходила VI Національна Конференція ВІЛ - позитивних людей та ВІЛ - сервісних організацій. Олександра Служинська представляла Благодійний Фонд САЛЮС на конференції

    Збори Благодійного фонду "Всеукраїнська Коаліція ВІЛ-сервісних організацій"
    4-5 лютого


    У м. Київ, відбулися загальні збори Благодійного фонду "Всеукраїнська Коаліція ВІЛ-сервісних організацій". Протягом зустрічі учасникам був запропонований тренінг з проведення адвокації. Обговорювались питання створення ряду комітетів для забезпечення ефективної діяльності Коаліції. Збори відвідали представники ООН та USAID з метою налагодження співпраці. 4-5 лютого БФ "Салюс" офіційно вступив в Коаліцію. Галій Юлія - представник Коаліції у Львівській області представляла БФ "Салюс" на загальних зборах. На сьогоднішній день Коаліція налічує 34-ри ВІЛ-сервісні організації у своєму складі. Діяльність Коаліції спрямована на лобіювання та захист прав вразливих груп та відстоювання інтересів НДО.
     
    • Новини• Програми та проекти• Публікації• Партнери• Контакти

    ©1997-2002 Salus Foundation

    © Web design and programming:
    TRC Web Team, 2002

    Всі права застережено.
    Використання опублікованих матеріалів тільки з дозволу та відома Регіонального фонду САЛЮС.