Salus

Salus

02.12.2017 Проведення експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію

30.11.2017 Прес-конференція, присвячена вшануванню Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

23.11.2017 Тестування на ВІЛ та гепатити працівників патрульної поліції

21.11.2017 Участь БФ САЛЮС у проведенні Європейського тижня тестування на ВІЛ та гепатити

16.11.2017 Збори організацій–учасниць Всеукраїнської коаліції з репродуктивного здоров’я / планування сім’ї

31.07.2016 Електронний бюлетень з питань репродуктивного здоров’я

27.07.2016 У Львові провели акцію з профілактики гепатиту (+відео)

11.05.2015 У Львові наприкінці 2014 року було зареєстровано майже 3000 ВІЛ-інфікованих

11.05.2015 Медики дуже мало знають про ВІЛ-інфікованих, – дослідження на Львівщині

Перейти на стару версію сайту

Ресурсний центр ГУРТ

 

20.10.2009
Конкурс кулінарного мистецтва тематики антиСНІД-2009

СМАК ЖИТТЯ

   конкурс кулінарного мистецтва

   тематики антиСНІД-2009 

Щорічно 1 грудня світова громадськість відзначає Міжнародний день боротьби проти СНІДу. Приєднуючись до цієї традиції, впродовж 12 років Благодійний фонд САЛЮС, метою діяльності якого є промоція здоров'я та профілактика хвороб, проводить акції-конкурси в рамках програми “Мистецтво проти СНІДу”. Колекції дизайнерського одягу «Поглянь навколо», боді-арт антиСНІД, конкурс плакатів, малих скульптурних форм привертали чималу увагу громадськості, особливо молоді. 

Цього року  Благодійний фонд  САЛЮС оголошує конкурс кулінарного мистецтва тематики антиСНІД-2009.  Конкурс, спрямований на підвищення поінформованості громадськості з проблем ВІЛ/СНІДу, є новим соціальним проектом фонду, що передбачає залучення молодих кулінарів до створення робіт кулінарного мистецтва тематики антиСНІД, визначення найкращих та нагородження переможців. Основною метою  проекту «СМАК ЖИТТЯ» є привернення уваги до проблеми розповсюдження ВІЛ-інфекції в Україні.  
 
 

ОРГАНІЗАТОР      Благодійний фонд САЛЮС 

ПАРТНЕРИ 

Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні

Secours Catholique Caritas France

BORDERNET

Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом

Благодійний фонд підтримки та розвитку культурно-мистецьких ініціатив “РУСТ”

Благодійний фонд МЕТАМОРФОЗИ

Науковий медично-діагностичний центр АСТАР

Компанія «Валентинос»

Інформаційний спонсор - газета «Суботня пошта»

Програма реалізується за підтримки Львівської міської ради 
 
 
 
 


 

   Учасникам конкурсу необхідно заповнити аплікаційну форму та надіслати її  з ескізами робіт організаторам проекту. 

   Вимоги до робіт, що подаватимуться НА конкурс 

   1.   До конкурсу приймаються проекти оформлення фуршетних столів (на 4-6 осіб), які відповідають тематиці боротьби проти СНІДу. 

   2.   У роботах, поданих на конкурс, бажано (але не обов'язково) вживати знак:

   перехрещену червону стрічку, що є загальноприйнятим символом міжнародної кампанії проти СНІДу.  Знак може бути різних розмірів, виконуватися у різних модифікаціях та з різних матеріалів, але  обов'язково повинен мати червоне забарвлення (перехрещені стрічки інших кольорів символізують інші кампанії). Вільні кінці стрічки можуть бути скерованими вниз або вбік, але не вверх.  

   3.  Подані на конкурс експонати повинні підписуватись літературною українською мовою. Написи (якщо вони будуть супроводжувати презентацію кулінарного виробу) теж повинні виконуватися українською мовою без вживання  вульгаризмів. 

   4. На попередній перегляд  слід вислати концепцію (не більше як 1/2 сторінки друкованого тексту, 8-10 речень)  та ескіз або опис  оформлення фуршетного столу. Ескізи залишаються власністю організаторів акції і можуть використовуватися фондом як ілюстрації для друкованої продукції. Роботи конкурсу із зазначенням прізвища автора будуть розмішені на веб-сторінці Благодійного фонду САЛЮС www.salus.org.ua    

   5.  До участі у конкурсі приймаються роботи у формі:

·     Ескізів та описів на форматі А4. Прохання не вказувати імені, прізвища чи логотип організації на аркуші. Ескіз можна вислати поштою на адресу:

      79000, м. Львів , а/с 320.

·     У вигляді  електронного повідомлення, висланого за адресою art.antiaids@gmail.com

Кожній поданій до конкурсу роботі присвоюватиметься реєстраційний номер, під яким робота демонструватиметься членам журі. 

       6. Автори, чиї роботи після попереднього перегляду концепцій та ескізів, будуть рекомендовані членами журі до участі у конкурсі, повинні самостійно забезпечити оформлення столу. Кожен з учасників конкурсу отримає фіксовану суму коштів для придбання матеріалів. Сума буде визначена у другому інформаційному листі. 

   7.  Кожен учасник  зобов'язаний подати на окремому аркуші:

·     заповнену та підписану анкету (Додаток 1);  

·     технологічну картку на страви (перелік інгредієнтів та калькуляцію витрат);

·     короткий опис технології приготування;

·     концепцію (ідея роботи; 8-10 речень);

·     *підписану офіційну згоду на дотримання усіх вимог конкурсу (Додаток 2).

 

*  у разі подання заявки електронною поштою, згоду слід подати зісканованою. 

Завантажити анкету

8. Термін подачі робіт до 18:00  06 листопада 2009 року. 
 
 
 

РЕАЛІЗАЦІЯ: 

   а) Фіналісти будуть повідомлені про результати конкурсу 13 листопада 2009 року і запрошені на презентацію своїх проектів.

   б) Фінал конкурсу відбудеться напередодні 1 грудня 2009 року (Міжнародного дня боротьби проти СНІДу), де учасники реалізовуватимуть власні проекти. Про місце і час проведення фіналу конкурсу учасників буде поінформовано додатково.  

   УМОВИ УЧАСТІ

1.   Конкурсанти повинні надіслати форму-анкету для кожного учасника в офіс БФ САЛЮС за адресою 79000, м. Львів, п/с 320, електронною поштою art.antiaids@gmail.com.ua , факсом: (0322) 292 64 54.

 

2.   Конкурс проводиться серед молодих кулінарів віком до 23 років.

 

3.   Останній термін реєстрації 06 листопада 2009 року до 18.00. Роботи, надіслані після визначеного терміну, розглядатися не будуть.

 

4.   Учасник зобов'язаний мати санітарну книжку та використовувати якісні продукти. Для часткового відшкодування витрат необхідно представити Організаторам касові чеки.

 

5.   Конкурсні зразки мають відповідати заявленій технології приготування. Учасники презентують конкурсні зразки на спеціально відведеному місці (Організаторами надається стіл розміром 1.20 м х 1.80 м). Учасники використовують власні елементи оздоблення (скатертини, атрибути, прикраси тощо). Для зручності учасникам надається підручний стіл.

 

6.   Страви, представлені на конкурс, повинні бути доставлені вчасно у зазначений день - до 11:00.

 

7.   Експонати мають супроводжуватися наглядними етикетками з назвою страви і переліком основних інгредієнтів (без прізвищ виконавців).

 

8.   Будуть вжиті заходи щодо безпечного зберігання страв та устаткування. Проте Організатори конкурсу не несуть відповідальності за будь-які втрати або пошкодження експонатів, страв та устаткування або за особисті речі.

 

9.   Конкурсні фуршетні столи сервіруються у рамках визначеного часу. Організатори мають право зняти експонати у разі невідповідності їх санітарно-гігієнічним нормам.

 

10.   Учасники повинні зареєструватись не пізніше, ніж за годину до початку змагань. Устаткування та інгредієнти повинні бути підготовлені на робочому місці за 15 хв до початку змагань.

 

11.   Конкурсні зразки, яким присвоєні реєстраційні номери, дегустуються членами журі.

 

12.   Всі учасники після закінчення виділеного часу повинні покинути свої робочі місця (відступити від них на певну відстань).

 

13.   Всі експонати будуть оцінені у день презентації.

 

14.   Роботу учасників оцінює журі, яке складається з висококваліфікованих та незалежних експертів.

 

   РЕКОМЕНДАЦІЇ:

Уникайте: нехарчової сировини; виставки експонатів, приготованих не вами.

Зосередьте увагу на: нових оригінальних ідеях; підтриманні зовнішнього вигляду виробу; характерному кольорі, складу і поєднання прянощів; природному апетитному вигляді; свіжих інгредієнтах; використанні паперових нарукавників тощо. 

   КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ: 

   

·     Здорова якісна їжа

·     Висвітлення ідеї

·     Нові дизайнерські знахідки

·     Техніка роботи учасника

·     Якість виконання

 
 

   НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

   I премія - 1500 грн.

   II премія та III премія - цінні призи та подарунки.

   Заохочувальні призи та дипломи усім учасникам конкурсу. 

   Контактна інформація

Детальну інформацію про умови участі у конкурсі та вимоги до робіт можна отримати

·     на веб-сторінці  БФ САЛЮС www.salus.org.ua

·     за телефонами: 237-95-05, 8 (093) 544 2001 у менеджера проекту Ольги Овсянецької.

Запити надсилати на адресу art.antiaids@gmail.com